Sayfalar

27 Aralık 2017 Çarşamba

Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri



Günümüzde ne yazık ki banka desteği olmadan ev,araba,mülk sahibi olmak cok zor bir hale geldi hatta para olsa bile bazı durumdanlar dolayı insanlar kredi kullanmayı tercih etmeye başladı bu sebeplerden dolayı artık herkes iyi bir kredi sahip olmak zorunda.

Şimdi bende bugün sizlere nasıl iyi bir kredi notuna sahip olunur onu maddeler halinde yazacağım.

1) Kredi notunuzu öğrenin.
Herşeyden önce ne durumdasınız bunu bilmek için kredi notunuzu muhakkak öğrenin bunun için bankalardan,bankaların uygulamalarından yada google ''findeks'' yazdığınızda çıkan siteden ücret ödeyerek öğrenebilirsiniz.

2) Faturalarınızı düzenli ödeyin.
Evet çok basit gelecek ama fatularınızı geciktirmeyin sonuçta bunlarda bir yere bildiriliyor borç durumunuz ne kadar düşükse kredi notunuz duruma göre daha yüksek olacaktır.

3) Mevcut borç ve alacak durumu 
Bankadaki paranız ve bankalara,kurumsal firmalara borçlarınız kredi notunuzu etkileyen önemli faktörlerdendir sizere önerim kenarda paranız varsa kredi notunuz açısından paranızı bankada tutmanız.

4) Düzenli yapılan kredi ödemeleri
Daha önce kredi kullanıp ödemenizi aksatmadıysanız kredi notunuz hatırı sayılır miktarda artacaktır.

5) Kredi Kartı Kullanımı
Eğer bir kredi kartınız varsa ve yine düzenli ödüyorsanız bu sizin için çok büyük avantaj çünkü yaptığınız her düzenli ödemede kredi notunuz yükselecektir.

6) Sık yapılan kredi başvurusu
Mesela kredi başvurusu yaptınız sonra red cevabı aldınız lütfen hemen arkasından tekrar başvuru yapmayın bir süre bekleyin arka arkaya yapılan red olan başvurular kredi notunuzu büyük ölçüde olumsuz etkileyecektir.


Bu başlıklar altında paylaştığım konulara özellikle dikkat ederseniz bankaların gözünde güvenilir müşteri olursunuz siz bankaları değil bankalar sizleri arar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder